Fasanbryst bagt i ramekin med gorgonzola

DENNE OPSKRIFT ER en af de helt nemme … Det tager få minutter at forberede fasanen, hvorefter den passer sig selv i ovnen, til brystkødet er serveringsklart. Hvor avanceret og tidskrævende tilbehøret skal være er op til den enkelte, som tilbereder retten - her serveret med bagte kastanjer. Bagte kastanjer er lækre til denne ret, men kastanjer kan kun købes, når der er sæson for dem.. Ramekiner er små ildfaste skåle, som kan købes billigt hos isenkræmmere m.fl.

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser 2 fasaner Salt og peber 50 g gorgonzola Smør Lidt rasp Frisk rosmarin
---------------- Sauce: 2½ dl fløde 100 g gorgonzola 1 fed hvidløg Lidt maizena

Fremgangsmåde:

Fasan i ramekin:

  1. De plukkede fasaner klargøres og rengøres grundigt, skylles hurtigt og tørres med køkkenrulle.
  2. Bryststykkerne skæres af. Lad det inderste vingeben sidde på for syns skyld. Derudover skal stykkerne være helt fri for ben.
  3. Fire ramekiner (en til hvert stykke brystkød) smøres med smør indvendigt og drysses med rasp.
  4. Krydr bryststykkerne med salt og peber, og rul dem enkeltvis med vingebenet inderst. De lægges ned i hver deres ramekin. Lav med en finger et hul i midten.
  5. Put gorgonzola i hullet – mængden af ost sker efter smag og behag.
  6. Der kommes lidt rosmarinblade ovenpå sammen med en klat smør, og der drysses øverst med lidt rasp.
  7. Ramekinerne sættes nu i ovnen i 30-35 minutter ved 200 grader.

Sauce:

  1. Kog fløden op med hakket hvidløg, og smelt gorgonzolaen deri.
  2. Smag det til med salt og peber.
  3. Saucen jævnes med lidt maizena.

Servering:

De rygende varme ramekiner serveres med den varme sauce. Som tilbehør kan der serveres for eksempel ris eller små stegte kartofler. Til retten kan der serveres alt lige fra bagte rodfrugter til friske sprødkogte grønsager eller en lækker salat. Da retten kan serveres hele året, bør man vælge tilbehøret alt efter årstiden.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken