Fasan og ramsløg i baconsvøb og pesto af ramsløg
Fremgangsmåde:
Pesto af ramsløg:
Det hele blendes godt sammen, og smages til med salt og peber.
Fasan med ramsløg i baconsvøb:
- Tænd ovnen, og sæt den på 200 grader.
- Del fasanbryststykkerne hver i to dele.
- Smør stykkerne med pesto, drys med lidt salt og peber. De må gerne ligge og trække lidt i køleskabet med pestoen på.
- Læg baconskiverne på bordet, læg et par ramsløgblade på hver skive og et stykke fasanbryst. Rul det omkring hver filet, og stik en halv tandstikker igennem baconen og ned i fasanbrystet for at holde på baconen.
- Brun dem på panden, til de er gyldne. Det skulle ikke være nødvendigt at bruge fedtstof, men foretrækker du at stege i dette, så brug lidt smør eller olie. De steges færdige i ovnen i ca. 10-15 min.
Servering:
Serveres med nye kartofler og kold, krydret cremefraiche eller kryddersmør. Gerne med lidt salat og flutes.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen
RAMSLØG ER EN lækker lille sag, som oftest bliver overset, når vi går ture i skoven. Smagen minder lidt om purløg med et twist af hvidløg, men mildere i smagen end hvidløg.
Den vokser typisk i skovområder, hvor der er en god blanding af sol og skygge. Sæsonen for ramsløg er bedst fra slutningen af marts til begyndelsen af juli, men ofte er sæsonen længere, afhængigt af hvor fugtig sommeren er. Kig på bladene – så længe de er grønne, kan de anvendes. De friske skud er altid de bedste.
Ramsløgenes blade kan forveksles med liljekonvallernes, som er giftige. Vær derfor meget opmærksom på, at det er ramsløg, der plukkes. Er man førstegangsplukker, bør man plukke ramsløg mens de blomstrer, da ramsløgenes blomster ikke ligner liljekonvallernes. Ramsløgene er ligeledes let genkendelige på deres duft. Specielt når skovbunden er lidt fugtig fornemmer man den hvidløgsagtige duft, der sladrer om, at der er ramsløg i nærheden. Ramsløgene blomstrer i maj med små hvide blomster, som også kan spises og er meget dekorative som pynt, når man anretter.