Fasan med tomatsalsa i ciabattabrød
At grille har ofte været signalet til hyggeligt samvær en sommeraften i skønt vejr, hvor man slapper af og nyder maden i det fri med familie og venner. I dag har mange en lukket grill, en kuglegrill, så det at grille er ikke længere noget, der kun hører sommeren til. Med den lukkede kuglegrill kan man grille året rundt i al slags vejr. Kuglegrillen har ikke blot forlænget grillsæsonen væsentligt, men har også åbnet for nye muligheder, der inddrager adskillige andre kulinariske traditioner med mange nye og spændende ingredienser, f.eks. vildt. Vildt bliver nemlig fremragende, hvis det er tilberedt korrekt i grillen – altså skånsomt og med nænsom hånd, så det beholder saft og smag.
Fremgangsmåde:
- Rør ingredienserne til salsasaucen sammen.
- Steg først baconskiverne på direkte varme. Mens baconen steger, gøres grønsagerne klar.
- Skær salatløget i ringe, skyl grønsagerne, del salatbladene i mindre stykker (ikke for små) og skær tomaterne og agurken i skiver.
- Læg den færdige bacon på en tallerken med køkkenrulle. Krydr fasanfileterne med salt og peber og steg dem færdig ved direkte varme.
- Varm brødene på grillen (hvis de ikke er friskbagte). Skær fasanfileterne i skiver, når de er gennemstegt. Så er det nemmere at tilberede og spise sin fasanburger.
Servering:
Når ciabattabrødene er lune, laves fasanburgere med de forskellige ingredienser. En skive ost i brødene smager dejligt. Brødene kan eventuelt serveres med stegte kartofler.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken