Vildtpizza
Lav vildtpizza til din gæster.
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
Pizzadej:
3 dl lunken vand
½ pakke gær
1 tsk. salt
½ dl olie
Ca. 8 dl pizzamel
----------------
Fyld:
Ca. 300-400 g vildt i strimler, hvor følgende kan bruges: andebryst, fasanbryst eller strimler af inderlår eller filet fra hårvildt
4 tomater
1 persillerod
1 gulerod
1 stilk blegselleri
1 rødløg
Lille ½ squash
½ fennikel
1-2 fed hvidløg
½ bakke champignon
Salt og peber
Lidt chili
1 tsk. vineddike
2 spsk. olivenolie
1 bakke bacon i tern
Blade af frisk rosmarin
Rucola
200 g revet mozzerella
Fremgangsmåde:
- Blød gæren op i det lunkne vand, tilsæt olie og salt.
- Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen, til den er lind og elastisk. Lad den hæve i skålen i 30 minutter.
- Tomaterne skylles og skæres i både. Resten af grønsagerne rengøres og skæres i tynde skiver. De kommes i en skål sammen med tomaterne og vendes med vineddiken
og olivenolien. Krydr med salt, peber, chili og små rosmarinblade. - Lynsteg strimlerne af vildtkød på en stegepande i hed olie. Tag dem af panden og krydr dem med salt og peber. Lynsteg herefter grønsagerne ganske kort tid, tag dem ligeledes af varmen.
- Ælt dejen godt sammen og rul den ud i mel på bordet til en pizzabund på ca. fire-fem mm tykkelse. Læg den på bagepapir på en ovnplade.
- Læg grønsagerne på pizzabunden og fordel de stegte vildtkød strimler ovenpå. Mozzarellaen fordeles ud over pizzaen og et drys bacon tern kommes ud over.
- Bag pizzaen ved 200 grader i 10-15 minutter, til bunden er sprød.
Servering:
Dryp en smule olivenolie og fordel lidt rucola ud over pizza en, lige inden den serveres. Andre typer ost, f.eks. Gorgonzola, samt sorte oliven er også lækkert på denne vildtpizza.
Velbekomme!
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken