Vildtjulepate

POSTEJER OG PATÉER hører julen til. Så hvorfor ikke anvende vildtlever til denne delikatesse.

Ingredienser: 600 g dyrelever 4 ansjosfileter 250 g hakket svinekød 1 lille, finthakket løg Lidt hvid peber
1 spsk. blødt smør 1 tsk. salt 2 æg 1 fed presset hvidløg Lidt bacon i skiver 1 tsk. friskhakket basilikum

Fremgangsmåde:

  1. Hinder og blodårer fjernes fra leveren, og den udvandes i koldt vand et par timer.
  2. Leveren hakkes eller eventuelt blendes sammen med ansjoserne og røres sammen med det hakkede svinekød.
  3. Resten af ingredienserne røres i - bortset fra baconskiverne.
  4. Bag en lille portion i ovnen for at tjekke, om krydringen er okay, ellers tilsættes mere krydderi.
  5. Kom patédejen i en ildfast form af passende størrelse, og læg baconskiver henover formen.
  6. Bag patéen i vandbad (dvs. formen stilles ned i vand i en bradepande i ovnen).
  7. Da bagetiden afhænger af formens størrelse, bør der bruges et stegetermometer. Den skal bages i ovnen ved ca. 180 grader, til kernetemperaturen er 75 grader.

Serveringsforslag:

Patéen serveres med lidt salat og flutes eller groft, friskbagt rugbrød, gerne med lidt sødt og surt til. Eksempelvis syltede drueagurker og tyttebærmarmelade.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken