Vildtjulepate
POSTEJER OG PATÉER hører julen til. Så hvorfor ikke anvende vildtlever til denne delikatesse.
Ingredienser:
600 g dyrelever
4 ansjosfileter
250 g hakket svinekød
1 lille, finthakket løg
Lidt hvid peber
1 spsk. blødt smør
1 tsk. salt
2 æg
1 fed presset hvidløg
Lidt bacon i skiver
1 tsk. friskhakket basilikum
Fremgangsmåde:
- Hinder og blodårer fjernes fra leveren, og den udvandes i koldt vand et par timer.
- Leveren hakkes eller eventuelt blendes sammen med ansjoserne og røres sammen med det hakkede svinekød.
- Resten af ingredienserne røres i - bortset fra baconskiverne.
- Bag en lille portion i ovnen for at tjekke, om krydringen er okay, ellers tilsættes mere krydderi.
- Kom patédejen i en ildfast form af passende størrelse, og læg baconskiver henover formen.
- Bag patéen i vandbad (dvs. formen stilles ned i vand i en bradepande i ovnen).
- Da bagetiden afhænger af formens størrelse, bør der bruges et stegetermometer. Den skal bages i ovnen ved ca. 180 grader, til kernetemperaturen er 75 grader.
Serveringsforslag:
Patéen serveres med lidt salat og flutes eller groft, friskbagt rugbrød, gerne med lidt sødt og surt til. Eksempelvis syltede drueagurker og tyttebærmarmelade.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken