Vildtdeller
Vildtdeller på en spændende måde.
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
500 g vildtfars
300 g mosede kogte kartofler
3 spsk. rasp
1 æg
1 lille bundt purløg, finthakket
1-2 fed hvidløg
1½ tsk. salt
Friskkværnet peber
Smør og olie til stegning
2 pakker serranoskinke (eller anden røget skinke)
----------------
Tomatsauce:
1 dåse flåede hakkede tomater
½ grønsagsbouillonterning
½ håndfuld friske basilikumblade
Friskkværnet peber og salt
Fremgangsmåde:
- Bland det hakkede vildtkød med æg, mosede kogte kartofler, hakket purløg, presset hvidløg, rasp, salt og peber. Lad farsen trække 30 minutter i køleskabet, så bliver den mere fast og nemmere at forme.
- Form farsen til små, aflange frikadeller. Del hver skive røget skinke i tre, og rul en tredjedel skive skinke om hver frikadelle.
- Lad smørret og olien blive gylden i en stegepande, og brun frikadellerne cirka et minut på de fire sider, så de steges cirka fire minutter i alt. Steg herefter frikadellerne ved svag varme i cirka 8-10 minutter. Tag frikadellerne op, og hold dem varme.
Tomatsauce:
Kog alle ingredienser ved svag varme i 8-10 minutter, og smag saucen til med salt og peber.
Servering:
Serveres med tomatsaucen og en lækker salat, gerne med ris eller frisk pasta og flutes. Retten pyntes med friske krydderurter.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken