Vildt på termoflaske
PÅ EN RÅKOLD efterårs- eller vinterdag kan en kop med vildtsuppe gøre underværker for krop og sjæl – den både luner og mætter. Er man flere om at dele en termokande med suppe, er det på sådan en dag fortræffeligt blot at servere supper i en plastickop. Hermed opskriften på en god, kraftig suppe - hurtigt lavet. Til denne ret kan bruges både hakket vildtkød eller vildt kød skåret i små tern. Ved sidstnævnte skal kødet koges godt mørt i suppen.
Fremgangsmåde:
- Pil løg og hvidløg, og hak det meget fint med en kniv. Skær peberfrugt og chili i meget små tern. Selleri, gulerod og kartofler skæres ligeledes i små tern.
- Brun kødet af i olie i en passende gryde ved kraftig varme sammen med løg, hvidløg, peberfrugt, chili, selleri, gulerødder og kartofler.
- Krydr med paprika og kommen. Tilsæt tomatpuré, kog det igennem under omrøring. Kom tomater og bouillon i gryden.
- Lad herefter suppen koge 25-30 minutter, og smag den til med salt og peber.
Servering:
Suppen er fremragende til at medbringe på termoflaske i naturen eller selvfølgelig til at servere den hjemme. Serveres den i hjemmet, giver det suppen et godt pift at komme en skefuld creme fraiche ned oven i den anrettede suppe. Lyst brød går godt til suppen.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken