Vildkanin med peperonata
En dejlig ret med vildkanin, som kan spises hele året.
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
1 kanin, skråret i stykker
2 spsk. olivenolie
Lidt smør
1 gulerod
1 persillerod
1 kvist frisk salvie, hakket
1 kvist rosmarin, hakket
5 spsk. hvidvinseddike
1 rød, gul og grøn peberfrugt, skåret ud i skiver
1 løg, skåret i skiver
3 tomater flåede, udkernede og i terninger
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skræl, og skyl gulerod og persillerod, og skær dem fint.
- Klargør kaninen, og del den i 8-10 stykker, tør stykkerne med køkkenrulle og gnid dem med salt og peber.
- Varm halvdelen af olivenolien og smørret op i en gryde, tilsæt gulerod, persillerod, salvie og rosmarin. Svits det ved lav varme i fem minutter. Rør af og til.
- Læg kaninstykkerne i, skru op til middel varme, og brun dem på alle sider i ca. 10 minutter. Vend dem ofte. Krydr med yderligere salt og peber.
- Bland eddiken med 5 spsk. vand og tilsæt den, dæmp varmen, læg låg på, og lad kødet simre i en time eller til det er mørt.
- Varm samtidig resten af oliven olien og smørret på en stegepande, tilsæt peberfrugter og løg, og svits dem ved middel varme i ca. 10 minutter. Rør rundt af og til.
- Kom tomaterne i, læg låg på, og lad grøntsagerne simre, til de alle er bløde og gennemkogte. Krydr med salt og peber, og hæld grøntsagsblandingen ned til kaninstykkerne. Kog i endnu et par minutter og servér retten.
Servering:
Retten serveres rygende varm med rødbede/kartoffelmos eller selleri/kartoffelmos.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken