Hotte kartofler med vildt chilifyld og lækre nachos

Ikke just gæstemad, men hyggelig hverdagsmad.

Antal personer: 4 prs.
500 g hakket vildtkød Lidt olie eller smør 1 løg 2 spsk tomatpuré 1 dåse hakkede flåede tomater 1 spsk chiliepulver eller frisk chili 1 spsk soja salt og peber
6 store bagekartofler creamfraiche 18% 1 pakke bacon i tern Lidt purløg eller forårsløg - 1 pose nachos 1 pose revet ost Evt. guacamoledip og salsadip til nachos

Fremgangsmåde:

  1. Skær en skive af kartoflerne, så de får en lige flade på den brede side, og udhul dem. Giv dem herefter ca. otte minutter i mikroovnen. En anden måde at gøre det på er at koge de hele kartofler i ca. 10 minutter, herefter sættes de i ovnen i ca. 20 minutter, hvorefter de udhules. HUSK blot, at kartoflerne skal være forholdsvis møre, inden fyldet senere hældes i. Er de ikke det, skal de have længere tids tilberedning.
  2. Pil og hak løget fint, og steg de hakkede løg på en stegepande i smør eller olie. Tilsæt vildtfarsen, og steg til det er gyldent. Krydr med chili, og tilsæt tomatpuré, soja og de flåede tomater.
    Lad det simre i ca.10 minutter. Hvidløg kan eventuelt tilsættes. Smag til med salt og peber.
  3. Pak lidt stanniol om bunden af kartoflerne og fyld kødblandingen i. Drys revet ost på, og giv dem ca. 10 minutter i ovnen ved 200 grader, eller til osten er smeltet og gylden.
  4. Baconternene steges sprøde og vendes i et bæger cremefraiche sammen med lidt klippet purløg eller fintskåret forårsløg.


Nachos:
Nachochips hældes ud på noget ildfast, og drysses med revet ost. De kommes herefter i ovnen, til osten er smeltet.


Servering:
De varme kartofler serveres med baconcremefraichen og de varme nachos. Hertil guacamoledip og salsadip. Nachos kan undlades. Så serveres kartoflerne blot med baconcremefraichen og eventuelt en grøn salat.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken