Hjertestroganoff
Antal personer: 4 prs.
600 g dyrehjerter
Lidt mel
Olie
Smør
1/2 l vand
1 dåse hakkede, flåede tomater
Lidt hvidløg
250 g champignon
1-2 løg
2 dl fløde eller cremefraiche
Salt og peber
Paprika
Fremgangsmåde:
- Skær hjerterne fri for årestammer, og skyl dem grundigt for blod. Tør dem godt, og skær dem i strimler på ca. 4 x 1 cm.
- Stykkerne vendes i en pose med lidt mel, salt og peber, hvorefter de brunes i hed olie i en gryde.
- Vandet tilsættes, og det simrer under låg, til hjertestrimlerne er helt møre.
- Løg og hvidløg pilles og hakkes groft, champignoner renses og skæres i kvarte.
- De hakkede løg og hvidløg svitses i smør i en gryde med lidt paprika sammen med champignoner. De hakkede tomater tilsættes.
- Når kødet er mørt, jævnes stegeskyen med fløde eller creme-fraiche, hvorefter det hele vendes forsigtigt sammen. Hele herligheden smages til med salt og peber.
Servering:
Retten serveres med kartoffelmos eller ris. En lækker salat står godt til denne ret.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken