Helt vilde græskar

Hokkaidogræskar med en lækker fyld af rørt vildtfars. Det er en dejlig årstidsbestemt måde at tilberede vildtkød på, uden det bliver tørt. Farsen kan jo tilsættes yderligere ingredienser alt efter eget valg og smag, for eksempel forskellige krydderurter, tørrede tomater, svampe, ost, chili, oliven, nødder og meget andet. Ud over hokkaidogræskar kan mange af de små spiselige pyntegræskar også anvendes. Flere af dem kan findes i portionsstørrelse, så det passer med et lille pyntegræskar til hver person, hvilket kan gøre retten meget dekorativ, når hver gæst får et lille græskar serveret. På billedet bliver hakkaidogræskaret serveret med tomat og smørstegt grønkål.

Antal personer: 4 prs.
1 hokkaidogræskar (vælg et i passende størrelse) 600 g hakket vildtkød 1 løg 1 fed hvidløg 3/4 dl mælk 2 æg
1 dl havregryn ½ tsk. knust tørret chili eller lidt frisk chili Lidt kruspersille Salt og peber Lidt smør

Fremgangsmåde:

  1. Vask græskarret grundigt, og tør det af.
  2. Pil, og hak løg og hvidløg fint. Vask, og hak persillen fint.
  3. Skær et låg af græskarret, og skrab frø og trævler ud med en ske. Skrab derefter en del af kødet ud, så der er omkring 1½-2 cm væg tilbage i græskarret.
  4. Det græskarkød, der er skrabet ud, skæres i passende små tern og steges i lidt smør på en stegepande sammen med det hakkede løg og hvidløg. Krydr det med salt og peber.

Farsen:

  1. Rør det hakkede vildtkød med lidt salt. Tilsæt mælk, æg, chili og hakket persille. Rør dernæst de svitsede grønsager i farsen sammen med havregrynene. Farsen skal helst have samme konsistens som en frikadellefars. Har den ikke det, skal den justeres med mælk eller havregryn.
  2. Fyld farsen op i græskarret, læg låget på, og pak hele græskarret ind i stanniol.
  3. Bag det i ovnen ved 190 grader i halvanden til to timer, alt afhængigt af hvor stort et græskar man har brugt. Tjek kernetemperaturen med et stegetermometer. Kernetemperaturen skal være ca. 75 grader.
  4. Overskydende fars kan steges som små frikadeller og serveres til retten, eller gem dem til dagen derpå.

Servering:

Fjern stanniolen, og server det fyldte græskar rygende varmt. Det er nemmest at skære af græskarret, som man skærer en lagkage. Det kan serveres med kartofler, ris eller pasta og koldt smør, men også en tomatsauce gør sig godt til. En lækker blandet salat og noget godt brød gør sig også godt til denne ret.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken