Bønne- og svampesuppe
Pragtfuld efter svampeturen!
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
300 g tørrede cannelinibønner (udblødes i vand natten over)
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
1 løg
500 g Karl Johan svampe eller andre svampe
1 spsk. frisk bredbladet persille, hakket
8 skiver lyst brød
Lidt smør
Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Bønnerne udblødes i vand natten over.
- Hvidløg, olivenolie, løg og svampe skæres i tynde skiver.
- Den bredbladede persille hakkes.
- Læg bønnerne, 1 fed hvidløg og 1 spsk. af olien i en gryde, og hæld 1,5 l vand over. Bring det i kog, dæmp varmen, og lad det simre i ca. 2 timer. Bønnerne skal være kogt godt ud.
- Varm resten af olien op i en anden gryde, og svits løgene ved lav varme i nogle minutter, uden at de tager farve.
- Tilsæt svampene, skru op for varmen, og svits i endnu nogle få minutter. Krydr med salt og peber, og hæld det hele ned til bønnerne.
- Kog suppen i nogle få minutter. Tilsæt så persillen, og smag suppen til.
- Gnid brødskiverne med det andet fed hvidløg, smør dem let, og rist dem.
Servering:
Suppen serveres rygende varm. Server landbrød, smør, salt og peber til.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken