Bønne- og svampesuppe

Pragtfuld efter svampeturen!

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 300 g tørrede cannelinibønner (udblødes i vand natten over) 2 fed hvidløg 3 spsk. olivenolie 1 løg
500 g Karl Johan svampe eller andre svampe 1 spsk. frisk bredbladet persille, hakket 8 skiver lyst brød Lidt smør Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Bønnerne udblødes i vand natten over.
  2. Hvidløg, olivenolie, løg og svampe skæres i tynde skiver.
  3. Den bredbladede persille hakkes.
  4. Læg bønnerne, 1 fed hvidløg og 1 spsk. af olien i en gryde, og hæld 1,5 l vand over. Bring det i kog, dæmp varmen, og lad det simre i ca. 2 timer. Bønnerne skal være kogt godt ud.
  5. Varm resten af olien op i en anden gryde, og svits løgene ved lav varme i nogle minutter, uden at de tager farve.
  6. Tilsæt svampene, skru op for varmen, og svits i endnu nogle få minutter. Krydr med salt og peber, og hæld det hele ned til bønnerne.
  7. Kog suppen i nogle få minutter. Tilsæt så persillen, og smag suppen til.
  8. Gnid brødskiverne med det andet fed hvidløg, smør dem let, og rist dem.

Servering:

Suppen serveres rygende varm. Server landbrød, smør, salt og peber til.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken