Blåbærchutney

Chutney – lidt stærk og sødt til vildt!

Antal personer: 10 prs.
Ingredienser: 500 g blåbær (helst friske, men frosne er ok) 1 pære 1 løg
11/4 dl hvidvinseddike 1 dl sukker ½ tsk. salt ½ rød chili

Fremgangsmåde:

  1. Finhak løget og chilien. Skræl pæren, fjern kernehuset, og skær pæren i tern. Kom løg, pære, eddike, sukker og halvdelen af chilien i en gryde, og lad det simre, indtil væsken er reduceret til halv mængde.
  2. Tilsæt blåbærrene og eventuelt mere chili, alt efter smag. Lad det simre 10 minutter mere, indtil det bliver tyktflydende. Rør forsigtigt i gryden, så det ikke brænder på.
  3. Køl af før servering.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken