Blåbærchutney
Chutney – lidt stærk og sødt til vildt!
Antal personer: 10 prs.
Ingredienser:
500 g blåbær (helst friske, men frosne er ok)
1 pære
1 løg
11/4 dl hvidvinseddike
1 dl sukker
½ tsk. salt
½ rød chili
Fremgangsmåde:
- Finhak løget og chilien. Skræl pæren, fjern kernehuset, og skær pæren i tern. Kom løg, pære, eddike, sukker og halvdelen af chilien i en gryde, og lad det simre, indtil væsken er reduceret til halv mængde.
- Tilsæt blåbærrene og eventuelt mere chili, alt efter smag. Lad det simre 10 minutter mere, indtil det bliver tyktflydende. Rør forsigtigt i gryden, så det ikke brænder på.
- Køl af før servering.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken