Æble/bær- tærte med vaniljeis
Antal personer: 4 prs.
Ingredienser:
4 stk. æbler, gerne madæbler
2 spsk. honning
1 spsk. smør
En pakke butterdejsplader
1 æg til pensling
Ca. 100 g brombær, tyttebær eller tranebær
----------------
Garniture og pynt:
En god vaniljeis
Frugtsauce
Friske bær eller frugter
Citronmelisse
Fremgangsmåde:
- Æblerne skrælles og halveres. Kernehuset, stilk og blomst fjernes. Rids æblerne på den runde side som til „Hasselbach-kartofler“, dvs. uden at skære dem igennem.
- Rul butterdejen ud, så den passer som låg til en tærteform.
- Æblerne steges gyldenbrune på en stegepande i smør med den buede side nedad.
- Når æblerne er gyldne, kommes bærrene ved og får et par minutters stegetid.
- Læg æblerne over i tærteformen med den runde side opad, hæld bær og saft fra panden ovenpå. Læg butterdejslåget hen over og pensl med et sammenpisket æg.
- Tærten bages i ovnen i ca. 20 minutter.
Servering:
Tærten serveres lun sammen med frugtsauce eller frugtpure og vaniljeis, gerne pyntet med lidt citronmelisse. Som alternativ til isen kan der serveres cremefraiche til.
Velbekomme
Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken