Æble/bær- tærte med vaniljeis

Antal personer: 4 prs.
Ingredienser: 4 stk. æbler, gerne madæbler 2 spsk. honning 1 spsk. smør En pakke butterdejsplader 1 æg til pensling Ca. 100 g brombær, tyttebær eller tranebær
---------------- Garniture og pynt: En god vaniljeis Frugtsauce Friske bær eller frugter Citronmelisse

Fremgangsmåde:

  1. Æblerne skrælles og halveres. Kernehuset, stilk og blomst fjernes. Rids æblerne på den runde side som til „Hasselbach-kartofler“, dvs. uden at skære dem igennem.
  2. Rul butterdejen ud, så den passer som låg til en tærteform.
  3. Æblerne steges gyldenbrune på en stegepande i smør med den buede side nedad.
  4. Når æblerne er gyldne, kommes bærrene ved og får et par minutters stegetid.
  5. Læg æblerne over i tærteformen med den runde side opad, hæld bær og saft fra panden ovenpå. Læg butterdejslåget hen over og pensl med et sammenpisket æg.
  6. Tærten bages i ovnen i ca. 20 minutter.

Servering:

Tærten serveres lun sammen med frugtsauce eller frugtpure og vaniljeis, gerne pyntet med lidt citronmelisse. Som alternativ til isen kan der serveres cremefraiche til.

Velbekomme

Finn Kallesø Sørensen, Vildtkokken